Pomi fructiferi de vanzare ieftini direct de la producator.

 

Pomi fructiferi de vanzare din pepinieră

 

Materialul saditor este selectat la radacina libera cate 10 bucati in legatura , stratificat in nisip pentru a fi protejat de interperi,va oferim o gama larga de soiuri de pomii fructiferi spentru sezonul de toamna.

 

Vă putem oferi o gama foarte larga de pomi fructiferi. Avem spre vânzare soiuri calitative, adaptate condițiilor pedoclimatice din România. Dacă sunteți incepator in creșterea pomilor fructiferi, alegerea lor ar putea fi puțin copleșitorare. Avem o listă a soiurile noastre recomandate, cu observații, care sperăm că va vor ajuta să alegeți cei mai productivi pomi fructiferi pentru livada sau grădina proprie.

pomi fructiferi de vanzare,pepiniere pomi fructiferi

In Romania, conditiile climaterice sunt variabile, iar fluctuatiile acestora favorizeaza aparitia si dezvoltarea unor boli si daunatori ai pomilor fructiferi care pot conduce catre probleme majore, uneori chiar imposibil de tratat daca nu sunt luate masuri de prevenire si combatere din timp, procedura prin care este eliminat riscul ca unele bacterii sa se transmita de la pomii bolnavi la cei sanatosi incat sa compromita intreaga livada, iar pomii sa se usuce in masa.
Inainte de orice actiune de tratament fitosanitar, este importanta identificarea organismelor din gradina, prevenirea acestora, iar in cazuri particulare – combaterea acestora.
De exemplu, livezile de cires si visin pot fi afectate de monilioza, antracnoza, ciuruire micotica si bacteriana, afide, omizi defoliatoare, paduchele din San-Jose, omida paroasa a dudului etc.

Omida paroasa a dudului (Hyphantria cunea drury) este un daunator polifag care ataca 200 specii de plante: pomi fructiferi, arbori ornamentali, vita de vie etc. Invaziile mari de omide defoliaza complet un arbore, productia de fructe fiind compromisa. Atacurile repetate duc la debilitarea pomilor.
Omida paroasa se dezvolta cu doua generatii pe an. Pentru prevenirea si combaterea acestui daunator, specialistii recomanda masuri de igiena culturala si taierea sau arderea cuiburilor aparute in pomi, alaturi de tratamente chimice.
Focul bacterian (Erwinia amylovora) este o boala care afecteaza gutuiul, parul si marul (Familia Rozaceae). Boala focului bacterian se manifesta primavera (mai-iunie) si toamna (septembrie-octombrie).
Atacul acestei boli poate fi confundat cu atacul de monilioze, astfel se impune o identificare corecta. Livezile de mere sunt afectate deseori de gargarita florilor de mar (Anthonomus pomorum) si de fainare (Podosphaera leucotricha). Fainarea afecteaza soiurile Ionatan, James, Grives etc, de asemenea, boala se manifesta si la par sau gutui.
Piersicul este atacat de molie orientala, molie vargata, afide si monilioze, prunele sunt afectate de viermele prunelor, acarieni, ciuruire, patarea rosie, aphidae.
Livezile de mere sunt atacate de insecte defoliatoare, acarieni, tripsi, omizi miniere, moniloza etc. Sunt tratamente fungicide care ajuta impotriva manei la sol pentru livada de mere, pere, gutui, visine, cirese, caise. Boala manei este o ciuperca periculoasa purtata de particule aerobe contagioase.
In practica, tratamentele de combatere a daunatorilor trebuie realizate in functie de tipologia pomilor fructiferi, natura diversa a infectiilor si a daunatorilor.
Recomandarea specialistilor este ca tratamentele sa nu fie realizate la temperaturi negative sau in conditii de umiditate pronuntata deoarece ar scadea eficienta in combaterea infectiilor fungale.